6 vragen aan …

 

Léontine van Geffen-Lamers (49 jaar), woont met man en twee jongens (15 en 13) in Leuvenheim. Naast Monumentenfotograaf is zij regio-ambassadeur bij Free a Girl.
Vertel eens iets over je vrijwilligerswerk?
Als regio-ambassadeur organiseerde ik een Lock me Up actie in Brummen. We haalden € 15.000,- op. Ik maakte het boek Powervrouwen in beeld en een deel van de opbrengst gaat naar Free a Girl. Soms fotografeer ik bij een evenement.  
Wat is het mooiste aan het werk?
Het is dankbaar werk. Free a Girl heeft bijna 5000 meisjes bevrijdt uit de gedwongen prostitutie en gevangenschap. Ik vind het fijn om mijn kennis en kunde in te zetten om deze organisatie te steunen.  
Wat wil je anderen meegeven?
Dat kinderen niet gemaakt zijn om opgesloten te worden en dagelijks meerdere keren verkracht te worden. Dat moet stoppen. Ik gun elk kind een veilige plek, school en gezondheid. Free a Girl werkt samen met organisaties ter plekke die de situatie goed kennen. Nadat de kinderen bevrijd zijn, krijgen ze onderdak in een veilig huis, hulp bij traumaverwerking, scholing en goede voeding. Zodat deze meisjes zich kunnen ontwikkelen tot krachtige vrouwen. Dat spreekt mij aan.
Wat staat er bovenaan je bucketlist?
Weet je dat ik die niet heb? Nou ja, als er  toch één grote wens is, dan is dat om ons huis binnenkort te verbouwen.
Hoe begin jij je dag?
6.30 Uur gaat mijn wekker. Na een meditatie, lees ik en doe oefeningen om mijn rug soepel en krachtig te houden. Dan ontbijt ik met een lekkere groente en fruit smoothie. Tegen 8.00/ 8.30 uur ga ik aan het werk. In mijn kantoor of op locatie.
Wat is je plan voor 2019?
Als het om Free a Gril gaat, wil ik dit jaar alle Powervrouwboeken verkocht hebben, zodat ik een donatie kan doen van minimaal € 10.000,- . Hiermee kan Free a Girl 200 meisjes redden.
Wat is je favoriete plekje in de regio?
De Posbank vind ik geweldig vanwege het heuvelachtige, maar in mijn eigen achtertuin vind ik de IJssel toch ook heel erg fijn. Zeker met hoogwater.
Meer informatie over het Powervrouwenboek vind je op www.powervrouweninbeeld.nl. Te koop via de site of (online) boekwinkels  ;