6 vragen aan …

vrijwilliger Marieke Muilerman

Vertel eens iets over jezelf?
Ik ben Marieke Muilerman (54) en woon in Harfsen. Getrouwd met Ton en moeder van Kirsi (29) en Twan (26).
Op dit moment volg ik de opleiding tot Mantelzorgmakelaar aan de Auxilium Academy en vanaf 1 april ga ik hiervoor 20 uur per week stage lopen bij Knooppunt Mantelzorg Stichting Welzijn in Lochem. Hiervoor heb ik 32 jaar gewerkt bij de Rabobank. Ik heb verder gewerkt bij FitArt als coördinator voor het Krasse Fratsen Festival (op vrijwillige basis), een half jaar als eventmanager voor DeBroekriem (eveneens op vrijwillige basis) en bijna een jaar als supervisor FrontOffice bij PlusOV Vervoerscentrale Stedendriehoek.
Waar doe je vrijwilligerswerk?
Ik zit in de activiteitencommissie van Dorpshuus Hoeflo en collecteer jaarlijks voor het Prinses Beatrixfonds Spierfonds. Daarnaast ben ik,  met name in de maanden mei/juni, actief als buurthoofd voor Centrum Noord. In het verleden ben ik 10 jaar secretaris geweest van de tennisvereniging in Harfsen.
Hoeveel uur werk je?
Naast mijn opleiding (1 x in de 14 dagen) en ongeveer 10 uur zelfstudie per week, loop ik stage bij Knooppunt Mantelzorg Stichting Welzijn in Lochem. Hier werk ik, miv 1 april, 20 uur per week.
Vertel eens iets over je vrijwilligerswerk?
Vanuit de activiteitencommissie Dorpshuus Hoeflo organiseren wij diverse activiteiten voor jong & oud. Denk hierbij aan het Filmhuus, de Pubquiz, Harfsense Dorpskwis, kaartavonden, lasergamen, enz. Voor komend najaar hebben wij ook weer een grote activiteit op het programma staan. Kick in Harfsen, een steprace waarbij je in groepen een route gaat afleggen en onderweg diverse opdrachten gaat vervullen.
Wat is het mooiste aan het werk?
Ik vind het leuk om evenementen te organiseren. Steeds weer nieuwe activiteiten bedenken, het regelen en coördineren hiervan, netwerken en nieuwe mensen ontmoeten.
Wat wil je anderen meegeven?
Naast dat het ontzettend leuk is om actief te zijn qua vrijwilligerswerk geeft het ook voldoening. Iets doen voor de ander, de samenwerking en het enthousiasme in de groep, het maakt je blij en wanneer een activiteit een succes is ben ik stiekem best wel trots dat ik daar deel vanuit heb mogen maken. En ik denk altijd; wanneer iedereen maar iets zou doen voor de ander, hoe klein maar ook, dat maakt dat alles zoveel mooier. Het omkijken naar elkaar, er zijn voor elkaar. Dat alles maakt de leefbaarheid in ons mooie dorp Harfsen groot.